Hjem > Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

I kan her læse en række af forskellige spørgsmål som vi ofte støder på, når vi har hjulpet med at få arrangeret studenterkørsel, eksamenskørsel og festkørsel.

Vi bestræber os på at få svaret på så mange forskellige spørgsmål som overhovedet muligt på siden. I er selvfølgelig også velkomne til at kontakte os hvis der er noget i er i tvivl om mht. til studenterkørsel, eksamenskørsel eller festkørsel.

Vi anbefaler, at i er ude i god tid. Det er ikke længere nok at være ude samme år, som man bliver student. Hvis man først begynder at kigge i det samme år, som man skal bruge en af vores veteranlastbiler til fest eller studenterkørsel, så kan man meget nemt risikere, at alt er booket. Dette gælder i øvrigt også for mange andre firmaer af samme slags. Derfor er vores råd, at man senest booker studenterkørsel eller festkørsel året før. Så er jeres chancer for at få lige nøjagtig den lastbil i vil have, og den dato i vil køre på, størst.

Der kan komme rabat på tale, hvis der bookes mere end en dag. Det skyldes, at vi derfor bedre kan planlægge vores ture og samtidig også evt. skulle spare en ekstra tur til jeres startsted. Hvis du/i skulle være i tvivl om hvad der helt præcist kan aftales i forbindelse med jeres tur, så er i velkomne til at kontakte os.

Der er flere ting, der spiller ind mht. om der skal køres over en eller to dage, for jeres klasse. Først og fremmest kommer det an på hvor stor jeres klasse er. Hvis klassen er så stor og indeholder så mange stop, at den samlede køretid vil overskride køre- hviletidsbestemmelserne, så er vi nødt til at sige, at de skal foregå over to dage. Det er både for jeres eget bedste, så i kan få længere tid ved hvert stop, men også mht. til jeres og vores sikkerhed, så i kan være sikre på, at vores chauffører er veloplagte og udhvilede. Vi sætter altid sikkerheden først. Vi anbefaler, at i vælger at køre over to dage hvis i er mere end 25 elever i jeres klasse. Det har vi bedst erfaring med. Så kan vi bedre sikre, at i får den bedst mulige tur med os. I kan dog også vælge at køre over to dage hvis i er færre end 25 elever. Mange klasse vælger denne model, da de dermed vil få langt mere tid ved hvert stop og samtidig kan forlænge festen i længst mulig tid. Der vil også være mere tid til at gøre nogle undvigelser fra turen, så i evt kan køre en tur ned på stranden eller ind i byen og se lidt mere til centrum af byen. Vi skal nok sørge for, at i bliver lagt mærke til. Vælger i at køre over to dage, så kan i også sagtens lade de ting ikke vil vil have med, ligge på ladet af bilen til dagen efter. Vores festlastbiler står et sikkert sted natten over, så i kan være sikre på, at jeres ting også er i bilen når i skal køre anden del af jeres studentertur. Vi rengør selvfølgelig bilen, men jeres ting kommer selvfølgelig tilbage i lastbilen igen bagefter, så i kan få en nyvasket bil til dagen efter.

Vores veteranlastbiler er selvfølgelig godkendte til at køre i miljøzoner. Det er meget vigtigt, også selv om ikke booker studenterkørsel eller festkørsel hos os, at i er opmærksomme på, om jeres rute går gennem en miljøzone. Det er nemlig ikke alle firmaer der har lastbiler, der er godkendte til at køre i miljøzoner. I Danmark er der indført miljøzoner i de største byer. De er indført for at formindske partikeludslippet fra større biler og lastbiler. For at få lov til at køre i disse zoner, skal man derfor have monteret partikelfilter. Vores lastbiler opfylder selvfølgelig disse krav. Dermed er i så sikre på ikke at få en ubehagelig overraskelse ved, at lastbilen ikke må køre ind i byen, som i gerne vil ind i. Det vil være utroligt irriterende at skulle parkere i udkanten af miljøzonen, hvorefter i så skulle gå det sidste stykke til jeres stop. Nedenfor kan du se en liste og kort over de fire byer med miljøzoner i Danmark. På den måde, kan det hurtigt vurderes om hvorvidt jeres rute går gennem en af miljøzonerne. I Danmark har de følgende byer miljøzoner:

 Alle veteranlastbiler hos AC Studenterkørsel opfylder selvfølgelig kravene hertil og har alle relevante tilladelser.

Selvfølgelig kan vi tage færgen. Dog vil vi pointere, at det er for egen regning at få styr på billetterne, så studenterkørslen eller festkørslen kan foregå som planlagt. Hvis ruten er planlagt således, at der gøres brug af en færgetur, så er vi ikke ansvarlige for den evt. forsinkelse der kan opstå som følge heraf.

Det er for os stort set lige meget hvordan i vælger at tilsende os jeres ruteplan til turen. Vi ser dog gerne, at det er lavet, så vi selv kan åbne filen og evt. rette i den, hvis det skulle være nødvendigt. Når i skal indsende jeres rute til enten studenterkørsel eller eksamenskørsel, kan det f. eks være i word-, excel- eller pdf format.

Ja, dermed kan i også selv få den rækkefølge på ruten, som i ønsker jer. Når i sender jeres udkast til ruteplanen til os, vil vi vurdere om det falder inden for kontrakten og de gældende regler om køre- og hviletid. Vi er selvfølgelig altid klar med gode råd og vejledning, når ruten skal planlægges. Når i selv mener i har sammensat den helt perfekte rute til jeres tur, så sender i den bare til os, så vi kan godkende den og sikre, at alle lov og regler er overholdt. Det gælder f. eks om ruten er sat til at være på motorveje eller om køre- hviletidsbestemmelserne kan overholdes på ruten. Hvis den ikke godkendes i første omgang, så er vi selvfølge klar til at rådgive og hjælpe jer, så alt er som det skal være.

Det må i gerne så længe det er inden den 1. maj, samme år som kørslen. Vi kan selvfølgelig godt gøre undtagelser, men vi kan kræve en forklaring på rettelsen og derefter vurdere om den er tilstrækkelig. Det skyldes, at det kan skubbe en masse ting, som allerede er planlagt og fastsat, men hvis det f. eks skyldes sygdom eller lign. så gør vi selvfølgelig hvad vi kan for at det hele går op. Vi ser dog helst, at der er så få rettelser som muligt i ruteplanen, da det gør det meget nemmere for os at planlægge vores ture og vagtplaner.

Vi har to typer af veteranlastbiler i vores vognpark. De er tæt på at have lige lange lade, som der er beregnet til at sætte jeres bannere på. Derfor har vi lavet samlede og ensartede mål, som gælder begge vores typer af studenterbiler. Det mindsker evt. misforståelser og gør det nemmere for alle at forholde sig til. Jeres bannere må som udgangspunkt have målene: 

Længde: 5,5 m.

Højde: 1,2 m.

I bestemmer selv hvor mange forskellige typer af bannere i  vil sætte på jeres pyntede studenterbil, så længe det samlede areal ikke overstiger målene ovenover. Vi anbefaler, at jeres bannere bliver sat fast med strips, da de dermed sidder bedre fast i al slags vejr, og vi kan nemmere komme til at klagøre bilerne til de næste der skal køre studenterkørsel eller festkørsel.

Vores chauffører ankommer som udgangspunkt omkring 20 minutter før turen starter. Dermed har i også tid til at finde på plads og til at pynte bilen, som i gerne vil have den. Vi anbefaler, at i har tingene klar til vores chauffør ankommer med veteranlastbilen, så pyntningen hurtigt kan overståes. Hvis det hele er klar, så siger vores erfaring, at det ikke plejer at tage meget mere end 15 min. at pynte bilen til studenterkørslen.

Det kommer helt an på hvor lang tid der er sat af i ruteplanen. som regel varer det mellem 20-30 minutter, så i lige kan få tid til at komme ned fra lastbilen og hilse på. Vi har dog også oplevet, at der har været længere tid ved nogle af stoppene. Det kan f. eks være et sted hvor der skal spises aftensmad. Der har vi tidligere set, at der har været sat omkring en time af på det stop. Så får i også lige tid til at få lidt god mad og i kan hygge jer med det. Så længe det alt sammen er aftalt, det passer ind i køre- hviletidsbestemmelserne og det står på vores ruteplan, så står det jer frit for hvor længe hvert stop skal være.

Vi skal nok klare rengøring for jer, når turen er slut om aftenen. Når dagen og kørslen er slut, bliver i sat af ved det aftalte sted og vi sørger derefter for, at vognen bliver rengjort, så den er klar til den efterfølgende dag med studenterkørsel eller festkørsel. Den bliver selvfølgelig også rengjort hvis i skal køre to dage i træk med os. VI ser dog gerne, at I i løbet dagen hjælper med at holde ladet af lastbilen nogenlunde rent. Så ender i heller ikke selv med at skulle gå rundt i en masse skrald og tomme flasker og dåser, og risikere at falde i det. Vores erfaring siger, at den nemmeste måde at holde ladet rent på er, at der løbende bliver samlet skrald sammen i skraldesække. Derefter kan de blive fjernet, så i har mere plads på ladet til at feste på.

Under turen må passagererne gerne stå op. I skal selvfølgelig have lov til at hilse på dem i køre forbi og danse til musikken. Der er dog nogle klare forholdsregler, som der skal overholdes mht. det at stå op under kørslen. 

Man må ikke stå på sæderne. Det skyldes, at du i så fald vil rage for højt op og det kan medføre en meget grim ulykke ved f. eks at køre under en bro. Det er derimod helt i orden at sidde på knæ på de yderste sæder, så længe, at hovedet ikke rager op over lastbilen.

 

Man må ikke hænge ud over lastbilen. Det er meget farligt og strengt forbudt, at hænge ud over siden på vores lastbiler. Der har før været skrevet om nogle meget grimme ulykker i pressen, som vi helst vil undgå, for alles skyld. Vi har kørt mere end 10 år - alle år uden ulykker.

Hvis i har ønske om at køre længere tid rundt i byen eller på landet, end vi til at starte med har planlagt, så kan vi sagtens være behjælpelige med det. Vi kan sagtens forstå, hvis i gerne vil have mest muligt ud af dagen, og feste lidt videre på ladet af en af vores veteranlastbiler. Dog må vi pointere, at det ikke må gå ud over køre- hviletidsbestemmelserne.

Vi har valgt, ikke at have køleskab i vores studenterbiler. Som udgangspunkt har vi erfaring med, at drikkevarerne sjældent når at blive særligt varme. Et køleskab kan samtidig heller ikke give den samme kulde som is evt. ville kunne give. Derudover plejer der også nogle gange at blive slæbt friske drikkevarer ind ved nogle af stoppene på dagen. Et alternativ kunne dog være, at i, som nævnt før, kan medbringe is, som derefter kan lægges i baljer. På den måde er i sikret, at i altid vil have iskolde drikkevarer og så der er kun en brøkdel af den rengøring, som ville have været ved et køleskab.

Når i skal til at pynte bilen, skal der bruges strips og snor. Der er flere grunde til, at det er de eneste muligheder for at sætte pynt fast til bilen med: 

Først og fremmest kan tapen brænde sig fast i lakken efter en lang dag i solen. Dermed kan vi ikke få det af, hvilket vil være meget irriterende, da vi går meget op i at vores veteranlastbiler er velholdte, så i kan få den bedste oplevelse. Det gør det også nemmere for vores chauffører efterfølgende af fjerne den resterende pynt, så bilen er klar til en ny tur.

 

Dernæst, så er tape heller ikke en specielt holdbar løsning. Hvis i f .eks kører gennem en stor regnbyge, så kan tape hurtigt løsne sig og meget af jeres pynt kan risikere at falde af rundt omkring. Så ryger lidt af det sjove, hvis jeres bannere og balloner er røget af ved første stop.

 

Mht. til hvilke former for pynt i kan sætte op på bilen, så er det stort set kun ens sunde fornuft og fantasi, der sætter grænserne. Vi har gennem årene set mange forskellige måder at pynte bilen på. Det vigtigste er, at i sætter noget pynt op, så i bliver lagt endnu mere mærke til, når i kører ind gennem byen og videre ude på landet. Gennem årene har vi både set grene, blade, balloner og store bannere blive sat op.

Vores lastbiler er godkendte til at tage 25 personer med.

Ja, der er mulighed for både at silslutte jeres smarthpones, tablets eller lign. til vores musikanlæg. De kan tilsluttes via AUX eller Bluetooth.

For vores veteranlastbiler, der kører studenterkørsel, eksamenskørsel eller festkørsel, er der en øvre hastighedsgrænse på 60 km/t uden for tættere bebyggelse. Når der køres i tættere bebyggelse, så er den øvre grænse på 40 km/t. Lastbilerne skal dog selvfølgelig overholde de gældende hastighedsbegrænsninger og andre færdselsregler i de områder de kører.

Selvfølgelig. Vores chauffører er altid klar til at hjælpe jer på turen. Når turen starter, plejer der at blive lavet nogle små aftaler mellem chaufføren og passagerne, så der ikke kommer nogle uforudsete ting undervejs. Her kan i f. eks aftale at chaufføren nogle minutter inden afgang sætter gang i hornet, så i ved det er ved at tid til at komme tilbage til lastbilen.

Nej, det er ikke tilladt for veteranlastbiler, der kører studenterkørsel, eksamenskørsel eller festkørsel at køre på motorveje eller motortrafikveje. Det er også en ting i bør tage med i overvejelserne omkring selve ruteplanlægningen, da i så er nødt til at lægge ekstra tid til tiden på ruten.

Hvis i skulle være så uheldige at glemme nogle af jeres ting på ladet af vores festlastbiler efter en god dag med enten studenterkørsel, eksamenskørsel eller festkørsel, så vil vi gøre hvad vi kan for at tingene kommer tilbage til rette ejermand. Hvis vi finder noget på lastbilen, når vi er ved at gøre den ren, vil vi hurtigst muligt kontakte kontaktpersonerne for dagens kørsel, eller, hvis der står navn eller nummer på tingen, vil vi kontakte personen direkte. Derefter finder vi sammen ud af hvordan vi bedst får tingene tilbage til den rette ejer. Vi tjekker altid ladet grundigt efter, for at tjekke op på, om der er nogle der har glemt noget. Hvis hvis tingene er glemt på den første dag af en to-dages tur, så vil vi selvfølgelig medbringe det til dagen efter, så tingene kan blive returneret hurtigst muligt. I er selvfølgelig også velkomne til at kontakte os, hvis i ved i har glemt noget ombord på lastbilen. Dermed kan vi også bedre lede efter jeres tingene på ladet af lastbilen, hvis uheldet skulle være ude.

Det er ikke forbudt at ryge på ladet af vores veteranlastbiler. Vi fraråder dog, at der ryges på ladet mens lastbilen er i fart. Det skyldes, at der på ladet blæser en del når lastbilen bilen kører, og derfor kan man risikere, at der flyver gløder rundt omkring. Vi vil helst undgå, at der kan ske ulykker, hvor tøjet, håret eller naturen kan antændes af flyvende gløder fra smøgerne. Desuden kommer der også til at være masser af rygepauser på turen i form af de mange stop, som der naturligvis vil være planlagt.

Når vi har aftalt hvordan turen skal foregå, hvor mange passagerer der skal med og hvor mange dage og stop der skal være på turen, så vil der på den underskrevne kontrakt stå hvornår og hvordan betalingen skal foregå. 

Hos AC Studenterkørsel er betalingen for studenterkørsel delt op i to rater: 

15. september året i starter i 3. g - første rate betales

1. marts året for dimission - anden rate betales

Selve opkrævningen for ekstra køretimer afhænger af måden hvorpå de bookes. Hvis der i forbindelse med den oprindelige booking og underskrivelse af kontrakten, så indregnes disse i den samlede pris på kontrakten og der vil ikke komme yderligere opkrævninger. Dermed er i også sikre på, hvad den endelige pris vil være når kontrakten er underskrevet og i skal gøre klar til at køre selve turen. Hvis i under turen vælger at booke ekstra køretimer, så er forudsætningen, at det ikke vil give problemer med køre- hviletidsbestemmelserne. Dette vil chaufføren hurtigt vurdere, om det er tilfældet eller om det vil kunne lade sig gøre. I så fald, at det kan lade sig gøre at booke ekstra køretimer, vil der efterfølgende fra vores side blive sendt en ekstra opkrævning på den samlede pris af de ekstra bookede køretimer. Den vejledeninde timepris på de ekstra timer, fremgår af kontrakten. Vi anbefaler dog, at evt. ekstra timer vil blive aftalt inden selve turen. Det gør det nemmere for os, mens også for jer. Først og fremmest vil i ikke få yderligere udgifter, men vi skal heller ikke bruge administrativ tid på det. Derudover kan det blive mere besværligt at indsamle penge fra klassen, da den efterfølgende kan være spredt rundt i landet.

Hvis i vælger at tilkøbe ekstra timer så er vores pris på det udregnet efter pr. person. 

Tilkøb af 1.5 time - 95 ,- kr. pr person.

 Det er den samme pris for at bestille ekstra køretimer, selvom der køres over to dage.